Ford Mustang

een legende

Soms rijden er auto’s op de weg waar je als mede-weggebruiker voor omkijkt. 

De Ford Mustang is zo’n auto. Een icoon die al jaar en dag favoriet is bij  eigenaren en fans.

Mijn Ford Mustang is voorzien van een soft top dak waardoor ik, naar gelang van het weer, kan kiezen voor een gevoel van vrijheid.

Ik hecht er waarde aan dat mijn Ford Mustang perfect onderhouden is en blijft. Dit onderhoud beschouw ik als hobby en passie.

Op 19 oktober 2012 zijn mijn man en ik in een fantastisch mooie Mustang van Georges getrouwd. Hij heeft ons de hele dag in deze droomauto rondgereden! Wat hadden we een bekijks.

shanna

De geschiedenis van de Ford Mustang

De Ford Mustang, een begrip sinds de eerste op de markt kwam in 1964. Als prototype bestond de Mustang als 2-zitter sportwagen al in 1962, alwaar hij met een V4 midden-motor uit Duitsland zijn rondjes draaide als opwarmertje bij de Grand Prix van Watkins Glen. 

Deze Mustang I was echter niet geschikt voor productie. De auto oogde te futuristisch en de Ford directie wilde een auto maken voor 4 personen. Deze zou veel gretiger aftrek vinden bij de jonge gezinnen. Ford had als vergelijking de Corvette genomen en wist dat het een betere score moest halen en dus een veelzijdigere auto moest produceren.

Nu, 60 jaar later is de Mustang populairder dan ooit.